Talentenveiling 2022
In een aantal Zondagsbrieven en 2 nummers van Samen is veel geschreven over de te organiseren Talentenveiling. Voor de eerste keer dat dit in onze gemeente plaatsvond en best wel spannend. Maar op 18 juni was het zover. Terwijl buiten de bezoekers aan de veiling welkom geheten werden door Marina, kreeg iedere bieder binnen een nummer zodat de veiling- en penningmeester goed konden overzien of en wie er een bieding deed.

Buiten was het warm maar binnen in De Vaart was de temperatuur heel aangenaam. Alhoewel, tijdens het bieden steeg de temperatuur wanneer er tegen elkaar op geboden werd. Dat wel in een heel vriendelijke en ontspannen sfeer. De tuinhulp die door diverse partijen was aangeboden én de diverse lekkernijen waren erg gewild. Sommige andere kavels waren iets minder in trek maar toch is vrijwel alles verkocht. Daardoor is een mooi resultaat behaald: de netto opbrengst is € 1420,--

Maar misschien is dat geldbedrag niet de grootste opbrengst die deze veilingmiddag heeft. De verbinding, het op een andere manier met elkaar in contact komen is nog veel belangrijker. Op de middag zelf, maar zeker ook in de periode hierna. Het boottochtje, de rondrit in het Groene Hart (met lunch), het bezoek aan Intratuin (met lunch), de diners, het tuinwerk, de workshops, de computerondersteuning en noem maar op. Al deze activiteiten zullen in de komende periode uitgevoerd worden waardoor ook nog weer nieuwe verbinding ontstaat. Wat een geweldige opbrengst zal dat zijn.

Graag zouden we in de Samen uitgaven van dit najaar iedere keer een stukje willen opnemen over de ervaringen van het contact tussen de gemeenteleden. We roepen daarom op om vooral die ervaringen te delen. Dat kan door het sturen van een kort verslagje aan de leden van de werkgroep, maar ook door rechtstreeks copy aan te leveren aan Samen.

We bedanken hierbij alvast alle mensen die zich hebben ingezet vóór, tijdens en na de veiling. Ook iedereen die een talent of gave heeft aangeboden en uiteraard alle bieders, hartelijk dank! Wat ons betreft: tot de volgende keer.

Namens de werkgroep,
Irma vd Knijff
Marina vd Zwaag
Jannie van Schuylenburg
Nicole Goes