Nieuws

Dag voor dag toeleven naar Pasen? Na de online adventskalender heeft Petrus, een initiatief van de PKN, nu voor het eerst een online veertigdagentijdkalender gemaakt, met het thema 'Ik ben er voor jou'. In de kalender vind je elke dag een bijbeltekst en een korte overdenking. De online kalender biedt bovendien verschillende extra’s, zoals interviews met de predikanten die een bijdrage leverden aan de kalender, tips voor de vastentijd en passende gebeden.
Door hieronder te klikken op 'Open vandaag' kom je op de veertigdagentijdkalender bij Petrus. Klik daar op de datum van vandaag en je kunt de overdenking lezen. Door op andere dagen in het verleden te klikken, kun je de inhoud van die dag nog terug lezen. Veel plezier!
Normaliter zou op vrijdag 5 februari de 2021-editie van Sirkelslag Young plaatsvinden, een interactieve spelavond waarbij jongerengroepen uit het hele land tegen elkaar strijden. Wij doen daar ook al jaren met veel plezier aan mee. Vanwege de pandemie is besloten deze editie voorlopig uit te stellen tot 28 mei. Er is wel een online-editie bedacht met de titel Sirkelslag Young Lite. Op de site van JOP is meer informatie te vinden.

Wij gaan ook met een aantal jongeren meedoen en hopen op een leuke avond. Gezien de spellen die ze weer bedacht hebben, zal dat vast lukken.
Op zondag 31 januari hebben we voor het eerst een live online kindernevendienst gehouden. Op de manier zoals de kinderen dat op school gewend zijn, met Google Meet. We hebben gekozen voor een iets later tijdstip dan tijdens de normale dienst, namelijk 10:30 uur, zodat papa of mama kon helpen bij het knutselen als dat nodig was. Alle kinderen waren razend enthousiast, evenals de leiding. De geknutselde vis viel zo in de smaak dat twee kinderen nog door zijn gegaan en een heel aquarium vol hebben geknutseld. Dit was duidelijk voor herhaling vatbaar. Dus gaan we het op 14 februari nog een keer doen. De ouders krijgen weer een mail met de link naar de Google Meet.

Online kindernevendienst 31 1 2021 1

Online kindernevendienst 31 1 2021 2
Welkom KND 300x183
Nu de kinderen hun schoolwerk vooral op de computer maken en ze in Google Meet met de juf of meester kletsen, dachten we... Laten we dat ook eens doen met de kindernevendienst!

Daarom is de kindernevendienst van zondag 31 januari online! We beginnen om 10.30 uur. De ouders hebben de link per mail ontvangen. Wil je ook meedoen en heb je de link nog niet, stuur dan een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan sturen we de link op.

We gaan het zondag over vissen hebben!
Zorg dat je een gekleurd vel papier, schaar en lijm in de buurt hebt.

We wensen de kinderen veel plezier en als het bevalt, gaan we het misschien wel vaker doen.

Rond de Kerstdagen hebben beide protestantse kerken in Ter Aar een kerstwandeling beschikbaar gesteld, gebruikmakend van materiaal dat een kerk in Nieuw-Vennep vrijgegeven heeft. De webpagina is veel bezocht en de route regelmatig gedownload. Hieronder staat een collage van een aantal reacties.

Collage kerstwandeling Ter Aar 2020