Nieuws

Rond de Kerstdagen hebben beide protestantse kerken in Ter Aar een kerstwandeling beschikbaar gesteld, gebruikmakend van materiaal dat een kerk in Nieuw-Vennep vrijgegeven heeft. De webpagina is veel bezocht en de route regelmatig gedownload. Hieronder staat een collage van een aantal reacties. 

Collage kerstwandeling Ter Aar 2020
Wat leuk dat je een kerstwandeling wilt gaan maken! Een kerstwandeling, mogelijk gemaakt door beide protestantse kerken in Ter Aar. Kijk eerst de introductievideo hieronder van twee jonge gemeenteleden uit onze kerken.


 

Je hebt nu twee opties:
1. Je kiest zelf een plek en route en bekijkt tussendoor de 15 scènes. Dat kan uiteraard ook thuis op de bank. Start dan bij het begin van de wandeling op https://kerstwandeling2020.nl/start/ . Let op, na een scène loopt steeds een timer mee, die je de tijd geeft om verder te wandelen, voor gesprekje tussendoor of er even over nadenken. Daarna kun je klikken op de volgende scene.

2. We hebben een route door en rondom Ter Aar uitgezet met op aangegeven punten een moment om de volgende scène te bekijken. Deze wandeling is ongeveer 5,5km, maar er zijn op twee plekken afsnijmogelijkheden, waardoor je de wandeling met ongeveer 500m en/of 900m inkort. Op de route staat ook de link om de kerstwandeling digitaal te starten. Download de route hieronder en ga op pad!


We zouden het erg leuk vinden om een foto, filmpje of reactie te ontvangen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zorg wel dat je je houdt aan de maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd!

Let op: voor het bekijken van de scènes onderweg heb je mobiele data nodig.

Poster kerstwandeling 2020 Ter Aar kleiner

Petrus, een initiatief van de PKN, heeft een online adventskalender gemaakt, met het thema 'Geef Licht! Het goede leven met elkaar delen'. Iedere dag een bijbeltekst met een korte overdenking, kerstinspiratie of een leuke extra. Onderstaand de spreuk van de dag.
Door te klikken op 'Open vandaag' kom je op de adventskalender bij Petrus. Klik daar op de datum van vandaag en je kunt de overdenking lezen. Door op andere dagen in het verleden te klikken, kun je de inhoud van die dag nog terug lezen. Veel plezier!
Het gedenken van overledenen is voor veel mensen belangrijk. Het is een goede gewoonte om in november hierbij stil te staan. Op zondag 22 november, de gedachteniszondag, is onze kerk open voor iedere belangstellende om stil te kunnen staan bij een overleden dierbare. De kerk is geopend van 14:30 tot 16:00 uur. Er is de mogelijkheid om een waxinelichtje aan te steken als nagedachtenis aan de overleden. Daarnaast kan men plaatsnemen in één van de kerkbanken om even in alle rust te kunnen gedenken, onder de klanken van bijpassende muziek.

Natuurlijk zullen de maatregelen van het RIVM in acht genomen worden en om deze reden zal bij de ingang het verzoek zijn om zich te laten registeren.

lichtjes
Door de aangescherpte Coronamaatregelen is besloten om de VakantieBijbelClub dit jaar niet door te laten gaan. Dit geldt zowel voor de 2 ochtenden als de avondactiviteit.